Remote werken

COVID-19

Lees meer

Kennis delen tijdens de Pandemie

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus (COVID-19) en de grote hoeveelheden uitdagingen die dit bedrijfstechnisch met zich meebrengt, heeft KEMBIT deze pagina ingericht om de bij ons bekende tips, best practices en informatie over remote werken en adequaat communiceren in tijden van deze pandemie publiekelijk te delen. We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan het minimaliseren van de impact op de business as usual van iedereen.

We wensen iedereen veel succes in deze verwarrende tijden, let op jezelf en je gezondheid en laten we samen zorgen voor zo veilig mogelijke werkomstandigheden.

Zo borg je de Privacy en Security van je thuiswerkplek

Werken vanuit je eigen omgeving, wellicht op je eigen device, het voelt soms niet eens als werken. Dat maakt thuiswerken soms erg verraderlijk, omdat we thuis geneigd zijn iets minder secuur met onze privacy- en securityvoorschriften om te gaan dan we dat op kantoor doen. We geven je een steuntje in de rug met vier zaken waar je zelf alert op dient te zijn tijdens het thuiswerken.

Nóg meer mogelijkheden voor vergaderen in Teams

De basis van vergaderen met Microsoft Teams zal voor iedereen die Teams nu een tijdje gebruikt duidelijk zijn, dus wordt het tijd voor Vergaderen 2.0; een overzicht van een aantal extra opties en mogelijkheden met vergaderen in Teams die we nog niet eerder gedeeld hebben. We zetten ze op een rijtje.

Veilig werken op je thuiswerkplek

Nu de eerste periode gewenning aan het werken vanuit een andere locatie langzaam voorbij is, duiken er vragen van andere aard op. Medewerkers zijn op zoek naar manieren om thuiswerken nóg efficiënter, eenvoudiger en ook veiliger te maken. Laten wij daar nou net een aantal praktische tips voor hebben, die we topic voor topic de aankomende dagen zullen behandelen. We starten met veiligheid, een onderwerp dat zeker in tijden van crisis snel over het hoofd gezien wordt.

Aanpassingen in Microsoft producten tijdens COVID-19

Onlangs heeft Microsoft in een mooi gebaar naar de buitenwereld diverse diensten opengesteld voor alle gebruikers om ervoor te zorgen dat gedurende de COVID-19 pandemie remote werken voor iedereen makkelijker wordt.
Het feit dat Microsoft dit heeft gedaan, heeft uiteraard gevolgen voor de hoeveelheid traffic waar de Microsoft applicaties mee te maken krijgen.

Heb je vragen?

Mocht je behoefte hebben aan extra informatie of diensten omtrent flexibel of remote werken, Microsoft Teams of crisiscommunicatie, neem dan contact op met je vaste KEMBIT contactpersoon.
Nog geen KEMBIT klant? Neem dan contact met ons op via +31 (0)88 – 5700 500 of mail naar services@kembit.nl. We bezien graag samen de verdere mogelijkheden.

Contact

Gratis en snel aan de slag met Microsoft Teams

Sinds vrijdag 13 maart heeft Microsoft een gratis versie van Microsoft Teams beschikbaar gesteld voor iedereen, om mee te werken aan het reduceren van de impact van de COVID-19 pandemie op dagelijkse werkzaamheden binnen bedrijven.

Onze vijf tips voor remote werken

KEMBIT helpt al jarenlang bedrijven om van een klassieke IT omgeving naar een cloud-gebaseerde werkplek te migreren. Veel bedrijven hebben in het verleden al geïnvesteerd in Office 365 van Microsoft.

Cursus werken op afstand met LinkedIn Learning

Voor veel bedrijven en hun medewerkers kan deze pandemie aanleiding zijn voor het inzetten van flexibel werken, mogelijk voor de allereerste keer. In sommige gevallen zijn er nog geen afspraken gemaakt over thuis werken en is er in veel gevallen weinig kennis aanwezig omtrent het effectief inzetten van flexibel werken in situaties als dezen.

Crisiscommunicatie opzetten via Microsoft Teams

In tijden van crisis is communicatie essentieel. Onafhankelijk van locatie of sector, iedere organisatie krijgt hiermee te maken en komt voor dezelfde uitdaging te staan: hoe verspreid je urgente informatie zo efficiënt mogelijk en zorg je ervoor dat medewerkers een platform krijgen om met elkaar in contact te blijven?