Blog

Aanpassingen in Microsoft producten tijdens COVID-19

Lees verder

Onlangs heeft Microsoft in een mooi gebaar naar de buitenwereld diverse diensten opengesteld voor alle gebruikers om ervoor te zorgen dat gedurende de COVID-19 pandemie remote werken voor iedereen makkelijker wordt. Het feit dat Microsoft dit heeft gedaan, heeft uiteraard gevolgen voor de hoeveelheid traffic waar de Microsoft applicaties mee te maken krijgen. Microsoft geeft aan dit continu te monitoren en aanpassingen te doen waar nodig, zodat producten stabiel bruikbaar blijven.

Microsoft heeft de volgende aanpassingen aangekondigd op 24 maart j.l.:

OneNote:

  • OneNote in Teams wordt read-only voor commerciële tenants, met uitzondering van EDU. Gebruikers kunnen de webapplicatie van OneNote gebuiken voor verdere aanpassingen.
  • De grootte van downloads en de synchronisatie-frequentie van bijgevoegde bestanden is veranderd.
  • Meer details over deze en overige OneNote gerelateerde updates tref je hier: http://aka.ms/notesupdates.

SharePoint:

  • Microsoft is bezig met het opnieuw inplannen van werkzaamheden in de backend naar regionale avonden en weekenden. Onderdelen die hier hinder van Kunnen ondervinden zijn migration, DLP en eventuele vertragingen in File Management na het uploaden van een nieuw bestand, video of afbeelding.
  • Beperkte videoresolutie voor playback video’s.

Stream:

  • “People timeline” is gedeactiveerd voor nieuw uploads. Dit is niet van toepassing op reeds geüploade video’s.
  • De resolutie voor het opnemen van een meeting is beperkt tot 720p.

Voor meer informatie over kritische Microsoft updates, raadpleeg onze website www.kembit.nl/remote-werken. Hier zullen wij de belangrijkste zaken rondom Microsoft Teams en overige zaken rondom remote werken blijven updaten gedurende de COVID-19 pandemie. Blijf veilig en gezond, samen staan we sterk!

Bekijk onze remote werken pagina
Lees meer