Whitepapers

Kennis is er om te delen

Uitgelichte Whitepapers

Contact

Deel jouw uitdaging!

Benieuwd naar ons advies voor jouw bedrijfsvraagstuk? Daag ons uit!

Daag ons uit

Meer whitepapers bekijken

Whitepaper

Informatie-ontsluiting met Portals

Senior Infrastructure Architect Walter Robijns legt in dit whitepaper uit waarom het inrichten van Portals een oplossing kan bieden voor bedrijven die belangrijke informatie naar medewerkers willen ontsluiten, maar daar (nog) niet succesvol in zijn geweest.

Whitepaper

Portals, The Walkthrough

In een wereld van Cloud en Apps verschijnt een extra speler op het toneel: de Applicatie Portal. Maar welke portal is nu geschikt voor jouw bedrijf? Waar moet je op letten?

Whitepaper

IT Asset Management Valkuilen

Dit whitepaper stelt Identity & Access Management (IAM) systemen aan ons voor; systemen die het proces van rechten- en middelen toewijzing binnen een organisatie voor een groot deel kunnen digitaliseren.

Whitepaper

SharePoint Hub Sites

Met de introductie van de SharePoint Hub Sites feature kun je eindelijk orde creëren in de SharePoint chaos. Onze KEMBIT SharePoint specialisten zijn ermee aan de slag gegaan en leggen in onderstaand whitepaper uit welke nieuwe features er zijn, wat ze doen en hoe je ze dient te gebruiken.

Whitepaper

Security – Forceren of controleren?

De IT omgeving van bedrijven verandert in rap tempo. Medewerkers gebruiken hun devices ook buiten kantoorruimtes, data staat vaak niet meer op eigen servers en beheerde computers worden vervangen door smartphones, tablets en Internet-of-Things-devices. Logischerwijs zouden de security maatregelen mee moeten veranderen, maar is dat ook zo?

Whitepaper

Microsoft Teams (en wat we er nu echt mee kunnen)

De voortdurende doorontwikkeling van Office365 (O365) heeft alleen al in het afgelopen jaar geleid tot een groot aantal nieuwe applicaties en services in de O365-suite. Wat heeft deze tool allemaal in huis, welke features zitten in Teams en hoe functioneert het in de praktijk situatie?

Whitepaper

Flow, PowerApps en SharePoint in de praktijk

Voor de Lunch-app hebben onze twee ontwikkelaars PowerApps, SharePoint en Flow gebruikt om snel en eenvoudig een applicatie in elkaar te zetten voor het inschrijven voor de lunch bij de plaatselijke brasserie.

Whitepaper

Het Malware Handboek

Cybercrime is de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws geweest. Virussen en malware terroriseren particuliere en corporate systemen, met als meest recente voorbeeld de Wannacry-malware. Welke typen virussen en malware zijn er en hoe groot is de kans op een besmetting? Wat kunnen organisaties doen om besmetting tegen te gaan en de kans op nadelige gevolgen na een eventuele besmetting te minimaliseren?

Whitepaper

Back-Up in Office 365

Wie denkt dat de verwachting na een migratie naar Office 365 met Exchange Online gelijk kan blijven aan dat wat je gewend bent, komt bedrogen uit. Hoe creëer ik een oplossing voor de ontstane back-up uitdaging? Welke hulpmiddelen biedt Microsoft en wat is de Third Party oplossing? KEMBIT Consultant Karsten Herben zet het met genoegen voor ons uiteen.

Whitepaper

Van A tot Passende Maatregel

Wie al eens met informatiebeveiliging of privacywetgeving in aanraking is gekomen, zal de kreet “passende maatregelen” erg bekend voorkomen. In dit whitepaper benoemt Senior Security Specialist Michel Gulpen de ingrediënten voor een passende maatregel. Daarnaast wordt beschreven welke verschillende maatregelen mogelijk zijn en wordt de bijbehorende stapsgewijze aanpak beschreven om tot een passende maatregel te komen.

Whitepaper

Power BI demo aan de hand van Formule 1

Waar interesse en innovatie elkaar ontmoeten: onze Power BI Formule 1 demo! Altijd al benieuwd geweest hoe Power BI in elkaar zit en hoe je zelf een Power BI rapportage kunt ontwikkelen en interpreteren? In onderstaand whitepaper legt het KEMBIT Power BI Team uit hoe zij de demo-omgeving in elkaar hebben gezet, gebruikmakend van Formule 1 gegevens.