Samen werken aan morgen

100% Limburg Bike

lees meer

Het 100% Limburg Bike Project

In het kader van innovatie werkt KEMBIT met diverse Limburgse partijen samen aan een revolutionair project: de 100% Limburg Bike. In het project ontwikkelt het consortium een zeer licht, sterk en geavanceerd fietsframe, waarbij de kennis en expertise die in Limburg aanwezig is bij elkaar worden gebracht in één kennisproduct.

De gehele waardeketen wordt betrokken bij de ontwikkeling van het frame. Innovaties worden doorgevoerd vanaf de halffabricaten tot aan het businessmodel van de racefiets. Daarbij wordt geïnnoveerd op het gebied van:

  • Materiaal- en productietechnologie (onder andere 3D-printen magnesium en carbon versterkt met Dyneema);
  • Sensoriek (aan carbonvezels verbonden sensoren);
  • ICT (onder andere topology optimization voor automatische generatie productiegegevens).

Het consortium van dit project bestaat uit de volgende MKB ondernemingen en kennisinstellingen:

  • MKB ondernemingen: Belgian Cycling Factory, CeraCarbon racing, Mullens Sports & Health Innovations, Eurocarbon en KEMBIT
  • Kennisinstellingen: Brightlands Chemelot Campus, Brightlands Materials Center en CHILL – Chemelot Innovation and Learning Labs

100% Limburg Bike project wordt ondersteund door de Europese Unie door middel van het Europees fonds voor regionale ontwikkeling en door de Provincie Limburg. Zij stellen geld beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de Zuid Nederlandse Economie en in dit geval het innovatievermogen van het MKB in het bijzonder.

Meer over het project

100% Limburg Bike wordt gesubsidieerd door EFDR (via OPZuid) en de Provincie Limburg.