Blog

Onze Regio In Beeld: samen zien we meer.

Lees verder

Onze Regio In Beeld is een gezamenlijk initiatief van Limburgse gemeenten, zorginstellingen en woningcorporaties om meer inzicht te krijgen daarmee beter te kunnen sturen. Waar andere organisaties louter moeten sturen op hun eigen data, koersen de deelnemende organisaties van Onze Regio In Beeld op een samenvoeging van elkaars data. Die vervolgens ook nog verrijkt wordt met relevante externe bronnen waardoor er veel completere en daarmee betrouwbaardere inzichten ontstaan.


Hoe ziet dat eruit?

Als deelnemer aan dit unieke concept wordt je onderdeel van een community die haar data beschikbaar stelt aan Onze Regio In beeld. Vervolgens gaan er twee sporen lopen.

 

Altijd relevante inzichten op brede actuele thema’s

Deelnemers van de ORIB community brengen continu hun informatiebehoeften in kaart. Welke strategische uitdagingen liggen er? Welke inzichten willen we verkrijgen?  Waar willen we op sturen? De deelnemende organisaties van ORIB worden vertegenwoordigd door de zogenaamde klankbordgroep. Een groep van afgevaardigden die als doel heeft om de behoeften vanuit de community te concretiseren en prioriteren.

Hebben we de behoefte helder, dan gaan wij aan de slag om de vertaling te maken naar concrete informatieproducten. We koppelen de benodigde beschikbare data van de deelnemende organisaties aan elkaar en we verrijken deze waar nodig met externe data. Het eindresultaat is een set aan unieke inzichten die, middels visueel aantrekkelijke dashboards en rapporten, worden ontsloten aan alle deelnemende ORIB organisaties.

Zo heb je als deelnemende organisatie altijd toegang tot de meest relevante informatie over de meest actuele onderwerpen van dat moment. Maar wellicht heb je als deelnemende ook wel behoefte aan andere inzichten. Inzichten die een specifieke meerwaarde bieden voor alleen jouw organisatie. Ook dat is mogelijk binnen ORIB!


Specifieke inzichten middels use cases

Uiteraard kan het ook voorkomen dat je als deelnemer van ORIB op zoek bent naar een specifiek inzicht. Omdat jullie als organisatie aan de slag gaan met een maatschappelijk project of inzicht willen in een voor jullie relevant thema.

Ook dan biedt ORIB uitkomst! We gaan dan voor de individuele behoefte van jouw organisatie aan de slag met een use case. Omdat het om een specifieke behoefte gaat voor jouw organisatie valt de uitwerking van de niet binnen de licentieovereenkomst, maar je hebt wel de beschikking over alle voordelen die het ORIB concept je biedt. Zo heb je de beschikking over de gezamenlijke data van de ORIB community en bouwen we de use case op dezelfde manier op als de reguliere dashboards en rapporten. Dezelfde service dus, alleen dan maatgesneden.


Kracht van de community

Je hebt als deelnemer van ORIB dus altijd toegang tot de meest relevante en actuele inzichten in jouw werkveld. Én je hebt, ook als je een specifieke informatiebehoefte hebt, altijd de beschikking over de gecombineerde data van alle deelnemende organisaties.

Maar ORIB biedt meer. Want naast toegang tot een, steeds verder uitbreidende, set aan unieke inzichten is ORIB ook een community! Een groeiend netwerk van gemeenten, zorginstellingen en woningcorporaties die niet alleen gebruik maken van elkaars data, maar ook van elkaars kennis en ervaringen. ORIB biedt daarbij een uitstekend platform om met elkaar in gesprek te komen én te blijven. Samen zien we immers altijd meer!


Wat krijg ik?

Als je je verbindt aan ORIB krijg je direct inzicht in een aantal relevante thema’s. Op dit moment, aan de vooravond van de daadwerkelijke lancering van ORIB, betreft dat de thema’s vergrijzing en doelgroepen. Daarnaast krijg je toegang tot alle reeds benoemde voordelen van ORIB.

Op dit moment staan we aan de wieg van ORIB. Een initiatief dat groter, sterker, completer en waardevoller wordt met elke deelnemer die zich verbindt aan de community. Daarom richten we ons op een koplopersgroep van minimaal 15 deelnemende organisaties die, net als ons, absolute meerwaarde zien in de unieke inzichten die voortvloeien uit de gebundelde data binnen ORIB. Want de kracht van het geheel is altijd groter dan de som der delen!

Verder praten? Klik hier.
Contact