Blog

De kracht van Power BI

Lees verder

Het zal je verbazen, maar zelfs in deze tijd van technologie en artificial intelligence werkt het overgrote deel van de bedrijven nog steeds met handmatig gemaakte rapportages. Niet alleen kost deze manier van rapportages maken ontzettend veel tijd, het is ook nog foutgevoelig, omdat data uit diverse bronnen geraadpleegd en gecombineerd wordt. Aan de andere kant is handmatig rapportages maken ook als een logische keuze neer te zetten, aangezien rapportagesoftware een godsvermogen kost. Toch? Nou, dat hoeft niet per se. Wij kunnen je een oplossing voor rapportagesoftware laten zien waar je hoogstwaarschijnlijk niets extra’s voor hoeft te betalen en nee, het is geen Excel. Graag presenteren we je in dit blog de mogelijkheden van Microsoft Power BI.

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is software die jouw bedrijfsdata omzet in grafische rapportages. Power BI verzamelt en combineert data uit diverse databronnen, waaronder overige Microsoft bestanden, informatie uit CRM-systemen of Google Analytics, en maakt op basis van deze datakoppeling duidelijke rapportages. Het allermooiste? Power BI is onderdeel van een behoorlijk aantal abonnementen van Office 365, dus de kans is groot dat je het gewoon vanaf nu kunt gaan gebruiken.

Rapportages met Power BI

De rapportages en integraties die Power BI aanlevert zijn zonder verdere kennis van grafische vormgeving of coderen naar wens vorm te geven. Het gebruikersinterface is intuïtief en eenvoudig gemaakt en wanneer je vaker met Microsoft producten hebt gewerkt, is ook dit interface zo te beheersen. Datafilteringen en -koppelingen kunnen real-time aangepast en bekeken worden, zodat je de meest actuele datastand kunt weergeven op elk mogelijk moment en kunt publiceren naar overige kanalen, waaronder Microsoft Teams. Rapportages worden middels Power BI ook een stuk accurater dan handmatige rapportages, daar informatie rechtstreeks wordt opgevraagd en er geen overnamefouten gemaakt kunnen worden.

Geavanceerde integratie

Voor de meer technisch onderlegden onder ons biedt Power BI tevens mogelijkheden om analyses en integraties te versimpelen. Zo is het mogelijk om datamodellen of rapporten om te bouwen tot datamodellen die kunnen worden geïntegreerd in een database, bijvoorbeeld in SQL Server. Zo kan de gehele organisatie altijd naar dezelfde rapporten en data kijken en dezelfde analyses toepassen. Ook kunnen rapporten geïntegreerd worden met een app of een mobiele versie van de BI-omgeving. Zo kunnen niet alleen alle medewerkers het rapport inzien, maar kunnen ze het rapport zelfs overal inzien.

Meer informatie

De mogelijkheden van Power BI zijn te extensief om in één blog samen te vatten, maar om een impressie te geven van de creatieve manieren waarop het ingezet kan worden, verwijzen we je naar onderstaand whitepaper, waar onze Developers op basis van Formule 1 gegevens een BI-dashboard hebben vormgegeven. Hierin staat ook stap voor stap beschreven hoe de analyse is opgebouwd, zodat je het in feite kunt nabouwen als test.

Whitepaper "Power BI demo aan de hand van Formule 1"
Power BI demo aan de hand van Formule 1

Wil je liever gelijk aan de slag en zien hoe Power BI ook efficiënte en gebruiksvriendelijke rapportages voor jou kan creëren? Dan komen onze BI Specialisten graag bij je langs om de mogelijkheden te demonstreren. Langskomen op een van onze locaties kan uiteraard ook. Wij staan voor je klaar (en de koffie ook)!

Neem contact met ons op
Contact

Deel jouw uitdaging!

Benieuwd naar ons advies voor jouw bedrijfsvraagstuk? Daag ons uit!

Daag ons uit