Hurks

Een stevige IT fundering voor bouwbedrijf Hurks

Casebeschrijving

Als bouwbedrijf weet Hurks hoe belangrijk een stevige fundering is. Helemaal wanneer dit fundament op losse schroeven komt te staan door een gefragmenteerd IT landschap. Tijd voor een KEMBIT oplossing met als resultaat: een sterker fundament tegen lagere kosten.

Toen we elkaar leerden kennen…
Toen we Hurks leerden kennen zagen we iets dat we bij veel klanten zien. Hurks was meebewogen in een markt die stap voor stap digitaliseerde. Het resultaat was een gefragmenteerd IT landschap en daarmee een specifieke werkwijze waarvan het bedrijf afhankelijk was geworden. Daarnaast had het bedrijf al veel geld uitgegeven om een passende oplossing te vinden. Zonder resultaat.

Onze oplossing
Aangezien een bedrijf met 200 man (en vrouw) niet van de ene op de andere dag anders gaat werken, wisten we dat onze oplossing flexibel moest zijn. Bewapend met bouwhelm en onze gedrevenheid verdiepten we ons in Hurks. We gingen samenwerken zodat we Hurks en hun werkwijze gingen begrijpen, afhankelijkheden blootlegden en gingen zien wat er precies mistte. Al gauw zagen we de oplossing; We brachten Hurks de cloud in.

“Dankzij KEMBIT beheren we nu alles op een plek. Dat scheelt ons tijd én kosten.”

Flexibiliteit en adoptie
We kozen samen met Hurks voor Office365. Een pakket dat veel flexibiliteit biedt. Een must, aangezien Hurks net als andere bouwbedrijven werkt met ‘BIM’. Dit bouwwerkinformatiemodel is onmisbaar voor communicatie binnen bouwprojecten en Office365 kan hiermee samenwerken. We probeerden de manier van werken waar dat kon in stand te houden. “We merkten met name bij onze collega’s op de bouw, dat elke verandering tijd en aandacht nodig had” zegt Guido van der Velpen, hoofd ICT binnen Hurks. “KEMBIT organiseerde daarom adoptiesessies. Zodat zij op hun manier het pakket in de vingers kregen.”

Kostenbesparing en schaalbaarheid
Ons werk heeft voor Hurks gezorgd voor een aanzienlijke besparing in kosten, terwijl we tegelijkertijd hun IT landschap geglooid hebben. Changes kosten minder tijd en het aantal telefoontjes met hulpvragen aan ICT is drastisch afgenomen. De gekozen cloudoplossing is volledig schaalbaar. Daarmee is Hurks klaar voor de toekomst. KEMBIT en Hurks, een samenwerking waar je op kunt bouwen.

Contact

Deel jouw uitdaging!

Benieuwd naar ons advies voor jouw bedrijfsvraagstuk? Daag ons uit!

Daag ons uit