Brightlands

Een flexibele, innovatieve werkplek

Casebeschrijving

Brightlands Chemelot Campus (BCC) is een toonaangevende, innovatieve locatie in slimme materialen en duurzame productie en biedt onderdak aan een levendige en snelgroeiende open gemeenschap van baanbrekende bedrijven en kennisinstituten. De Campus biedt state-of-the-art Research and Development- en productie-infrastructuren, on-campus educatie en op wetenschap gerichte bedrijfsondersteuning, risicokapitaal en diensten voor bedrijfsontwikkeling.   
BCC is een organisatie die flexibel moet kunnen inspelen op de dynamiek die met de exploitatie van een Campus gepaard gaat. BCC plukt nu de vruchten van de jaren geleden ingezette Cloud first strategie. Om flexibel te kunnen werken en te groeien, heeft KEMBIT voor BCC een werkplekconcept op maat ontworpen, geïmplementeerd en de gebruikersadoptie begeleid.

Toen we elkaar leerden kennen…

BCC en KEMBIT hebben een jarenlange relatie. Deze relatie is intensiever geworden nadat we, in 2016, de samenwerking hebben opgezet om de Campus bewoners van een hoogwaardige Campus IT infrastructuur te voorzien. In 2018 sprak het voorstel van KEMBIT voor de nieuwe Werkplek BCC het meeste aan en is de samenwerking uitgebreid met het beheren van de werkplekken van de Campus organisatie. Ontzorging is voor BCC belangrijk en KEMBIT vult dit in door te integreren in de BCC IT organisatie om samen de IT-diensten voor de Campus bewoners in te vullen.

“We zijn blij dat we met de gekozen werkplekinrichting en ondersteuning van KEMBIT de bedrijfsvoering zoveel mogelijk kunnen laten doorlopen.”

Onze oplossing

Als relatief jonge organisatie had BCC de mogelijkheid om de IT ‘greenfield’ in te vullen. BCC had de verstandige keuze gemaakt om alleen Cloud/SaaS applicaties te selecteren. Aan KEMBIT de taak om hier ook een passende werkplek voor te ontwerpen, waarmee flexibiliteit en informatieveiligheid hand in had zouden gaan. BCC maakt vandaag de dag naar volle tevredenheid gebruik van een werkplek gebaseerd op Office365, Azure en Intune diensten.

Ten tijde van Corona

Ook bij BCC werken de meeste medewerkers nu vanuit huis. Dim Linssen, Manager Inkoop & IT bij BCC, is blij met de gemaakte keuzes. Met de huidige werkplek kunnen de medewerkers flexibel en veilig werken. Dim ziet andere bedrijven worstelen met Citrix en VPN’s. Dat is bij BCC niet aan de orde. De medewerkers werken thuis alsof men op kantoor is. “Er werd meer aandacht besteed aan de instelling van de keukenstoel dan aan die van de laptop, want ‘die werkt toch gewoon zoals op kantoor’”, vertelt Dim.
Microsoft Teams biedt de mogelijkheden om samen te werken. Er zijn nog verbeteringen mogelijk. Met KEMBIT is BCC in gesprek om de beschikbare tools beter te benutten. We zien samen de mogelijkheden om effectiever en efficiënter te kunnen werken. Juist voor een goede gebruikersadoptie gaan niet direct alle registers open, maar bepalen we samen een roadmap. BCC zorgt voor de user cases en KEMBIT zorgt voor creatieve slimme oplossingen. Zo kunnen we snel en flexibel innoveren. “Het werken in deze veranderende tijd vraagt veel aanpassingsvermogen van onze medewerkers. We zijn dan ook blij dat we met de gekozen werkplekinrichting en ondersteuning van KEMBIT de bedrijfsvoering zoveel mogelijk kunnen laten doorlopen, zodat we hier in elk geval geen omkijken naar hebben.”

Contact

Deel jouw uitdaging!

Benieuwd naar ons advies voor jouw bedrijfsvraagstuk? Daag ons uit!

Daag ons uit